Hôtel Saint Christophe, 5. arrondisement

Her i nærheten av den romerske arenaen, botanisk hage, den store moskeen (!), beste pizzabakeren i byen (?), italienske traiteurer (du MÅ kjøpe italiensk digg til rommet), deilige markeder (både på Place Monge og i Mouffetard), historiske museum (med utstoppede dyr fra 1800-tallet, og dinosaurer!), dyrepark og utrolig god italiensk iskrem, ligger enda ett av mine favoritthoteller som jeg har bodd på flere ganger, og som bare er helt vidunderlig. Det kan det ikke bare være meg som sier, de ligger også ute på siden over sjarmerende hoteller i Paris

Hôtel Saint Christophe ligger i 17 rue Lacépède, og ligger enten inn mot denne gaten eller den trafikkerte gaten rue Monge. Hvis du får rom langt nede i etasjene på ukedagene, ville jeg ha bedt om å endre det for å slippe trafikkstøy og mas. Alle rommene har gode bad, noen badekar, andre dusj. Rommene er typisk franske, varme i fargene med hyggelige gardiner, et avbrekk fra våre golde rom her hjemme.

Det serveres frokost på hotellet mot tillegg i pris, og jeg synes det er koselig å få den servert på rommet. Hva tar du til frokost, spør de på telefon: Qu’est-ce que vous prenez? Og da svarer i hvert fall jeg kaffe, kaffe med varm melk – helt fantastisk. Du kan også få te eller sjokolade, men jus er til et tillegg i prisen.

Hotellet ligger rett ved metroen Monge, men kan nås fra Jussieu, Censier og flere busser som stopper enten i Monge eller i gaten nedenfor rue Geoffroy Saint-Hilaire. Også dette hotellet tilbyr transport til og fra flyplassene, ta kontakt før du kommer eller når du drar for det kan være lite tungvint og ta kollektivtransport hit når du ikke er kjent. Du må nemlig bytte bane, minst to ganger.

Det som er med dette hotellet er at det er vennlig og har en fabelaktig beliggenhet. Her kan du besøke den romerske arenaet Lutèce (Lutetita) rett nedenfor. Du kan være kul og gå til moskeen i 2 bis Place du Puits de l’Ermite hvor de tilbyr søt myntete for 2 euro, deilige tagines/cous cous for ca 17, eller du kan røyke pipe og sitte å se på fuglene som flakser inn og ut av restauranten og zouken. Det finnes gode varer i zouken, smykkeskrin, tagine og arabiske teglass er blant ervervelsene jeg har skaffet meg. Du kan også gå på hammam, det er for kvinner og menn annenhver dag, og let me tell you: Du går ut med babyhud!

Du kan også gå rett fra hotellet ned til fantastiske botaniske hage: Jardin des Plantes. Her er det fint å jogge! Start ved fontenen i krysset ved rue Cuvier og løp opp til labyrinten før du springer ned forbi forhistorisk museum og kommer opp ved dyrehagen, menageriet, forbi de vingeklippede rosa flamingoene. Sist gang hadde vi piknik i parken, men vin fra en araberbutikk i rue Linné og skinke fra en av delikatessebutikkene i området.

Skulle ikke dette friste, kryss rue Monge fra hotellet og gå opp på Place de la Contrescarpe i rue Mouffetard og bli der hele dagen og dra inn lukten av nystekt kylling, oster, vin og kaffe. C’est beau la vie, dette er et fantastisk området, og veldig tilgjengelig gjennom hotellet Saint Cristophe.Kategorier:Paris 5, Reiselitteratur

Stikkord:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: