Hôtel Michelet l1Odéon, Paris 6 ved Luxembourghagen

For å finne billige hoteller, kan det lønne seg å booke på nett det vet jo alle. Jeg bruker ofte kayak.com som samler forskjellige søkemotorer slik som venere.com, eller franske routard.fr eller lonelyplanet.com. Det er bare å google. Noen av de faste hotellene jeg bruker i Paris, er ikke på nettet og er stødige og gode hoteller som kan anbefales, men det får jeg vente med å røpe. Jeg bor aldri på luksushotell, men forventer likevel en god standard og at det skal være rent, til tider kan det være en utfordring. Innimellom unner jeg meg å bo på sjarmerende hotell rundt om i Frankrike, de finner du på her. 

Jeg bor oftest på venstre elvebredd fordi jeg liker meg så godt der, og kjenner området. Paris er som en pose godteri, du får bare aldri nok, jeg får heller ikke nok av femte arrondisement, men denne gangen måtte jeg vike fra mine prinsipper og leide meg inn på et hotell i 6, vel 200 meter fra 5. da – og veldig, veldig bra!

Hotel Micelet Odéon er et 2-stjerners hotell med heis (kun 4 etasjer og ok trapper). Ikke full av parisisk sjarm, men likevel et hotell jeg gjerne kommer tilbake til mange ganger pga. vennlighet, renslighet, beliggenhet – rett og slett hyggelighet.

På Plass Odéon rett ved siden av teateret der Comédie Française brukte å ligge. Dette kunne jeg fortelle mye om, men jeg får la være. Det går fint an å sitte på plassen å ta seg et glass, men har du rom mot plassen i de første etasjene, kan det kanskje være litt bråkete i weekendene. Selv bodde jeg på 33 i 4. etasje, og synes bare det var hyggelig å se ut på livet.

Hotellet har fantastisk beliggenhet rett ved Senatet og Luxembourghagen, på utsiden har de en særdeles god restaurant med mat fra Middelhavet på plassen (bouillabaisse!), i retning Boulevard Saint-Michel i rue Racine ligger et nesten usynlig liten restaurant som tilbyr husmannskost fra sør til svært hyggelige priser (ikke noe fancy, men en fantastisk brandade), eller det velrenommerte brasseriet Bouillon Racine, blant de beste i Paris!

Hotellet har god beliggenhet for métro Luxembourg, Odéon, St. Sulpice eller Cluny og kan nås med buss eller taxi. De har en navette (skytteltrafikkbuss, hvis det heter det?) som kan både hente og kjøre til flyplassen for en rimelig penge, selv foretrekker jeg RER B direkte fra Cluny dersom jeg skal til Charles de Gaulle.

Hotel Michelet Odéon er svært rent og delikat i sin to stjerners prisklasse. Badene er små, men delikate, rommene er helt ordinære, men som sagt: rene. Ingen kjøleskap på rommet, og litt forskjell i størrelse på rom 7 og 33 feks, der 33 lå ut mot plassen og hadde en egen gang til bagasje, mens 7 var noe mindre. Betjeningen er hjelpsomme, vennlige og tilbyr transport til flyplassene til hyggelige priser. For et twin-rom (to senger) ligger prisen uprutet på 145 euro, men bestill på nett! Frokosten er veldig hyggelig, men koster svimlende 15 euro! Gå heller ned rue de l’Odéon og spis ut mot Boulevard St.Germain (der ligger flere franske og en Starbucks) eller kryss gaten og kjør luksus på verdens eldste kaffebar Le Procope i 13 rue de l’Ancienne Comédie så kan du fortsette turen ned til Seinen etterpå. Det finnes langt billigere  frokost på gata, men for all del, det er også hyggelig og godt på hotellet.Kategorier:Paris 5, Reiselitteratur

Stikkord:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: