2 svar

  1. Hvor bevisstløse går det an å bli?Alle disse tingene som Ninabell nevner, er tendenser i tiden som tyder på menneskets voksende sløvhet.»Engleskolen» er vel ikke akkurat farlig,men den er desto dummere.At en prinsesse er initiativtaker, trekker folk,som i sin naivitet tror at prinsesser og engler kan redde verden,eller i alle fall gjøre dem selv lykkeligere.Men framveksten av høyreekstremistiske partier,med klare rasistiske motiver,tyder ikke akkurat på en bevisstgjort befolkning.

    Romfolkets masseutdrivelse i Frankrike er en grusomhet som vi bare lar skje.Har vi ikke lært noe av historien?»Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv»,sa Øverland.Og flyktninger som blir sendt ut av land etter land,ut av Norge,ut av Danmark,ut,bare ut,vi vil ikke ha dere,hvordan kan vi la det skje?

    Så hva gjør vi med det,vi som synes dette er ille,at verden er ille,hva gjør vi egentlig?Ok,vi skriver,noen få av oss skriver,det hjelper bare hvis flertallet skriver,»det må gå en vekkelsesbølge over landet»,for å bruke et uttrykk som har vært brukt i andre sammenhenger.For hvordan kan vi våkne fra dvalen og pensjonssparingen og ferieplanleggingen og stearinlysene,hva kan vekke oss til handling og handlekraft?Jeg bare spør,jeg vet ikke svarene,men kanskje noen andre gjør?For det haster,»Europa brenner»,for å fortsette med Øverland.Han sa det en gang da det virkelig gjaldt.Men det hjalp ikke den gangen heller.Så tragisk.

    Liker

  2. Vi må være der altid, når det gjelder, også selvom Europa ikke akkurat brenner nå. Selv har jeg valgt de prostituertes kamp for retten til eget liv og kropp, som min ledestjerne.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: