Lyse sommerdager og sensur

Ferdig med ferie, ferdig med nord – for denne gang. Sykkelturen har gått fra Bodø til Tranøy, deretter har jeg drukket pils og spist sjømat fra Svolvær til Å. Jeg kunne fint sykle Lofoten neste gang, og Hamarøy og Tranøy skal jeg tilbake til. Jeg anbefaler Olivenreisers sykkeltur med MS Gamle Salten, jeg anbefaler også å ta med egen sykkel for å fortsette reisen i Lofoten. Veldig lettsyklet område, og deilig temperatur ispedd regn og tåke.

Jeg har lest Hamsuns lille kjærlighetshistorie fra Nordland, vel … så er også det gjort. Jeg har jaget etter Glahn i høye støvler i de lyse nordlandsnettene. Snust rundt Sirilund, og nesten kastet en sko på havet. Som Glahn har (forkjølelses)feberen ridd meg – litt pjusk har jeg lengtet. Kan hende vært litt mørk i lyset, men lys i mørket, redd og entusiastisk. For å dempe det hele har jeg delt noen dager på nett, tatt pushups og lest mummimammas sommerbok. Nå leser jeg ‘Drøm søte drømmer‘ av Gramellini – les den!

I går, under en omelett-stund på hyggelige Randaberg gjestgiveri, fikk jeg hyggelig hilsen fra veileder i Italia. Sensuren er falt og jeg er godt fornøyd med resultatet på ‘Historisk sus i Paris: Fortellinger langs rive gauche’. Jeg kommer til å revurdere bruken av riksmål, kanskje også omskrive historien om Brinvilliers, den er for omfattende for 20 sider. Så utgivelse. Grøss. Kanskje bør jeg vurdere å skrive grenlandsk? Hvilke forlag jeg skal forsøke meg på er fortsatt usikker. Tips? Råd? Tanker? = takk!

Min sommer er litt på hell. Nå gjenstår Telemarksafari med besøk i Bondal (gleder meg, Helga!), slektstreff hos fetter Bjørn Eirik på Gvarv (hurra for 50!), deilige Solum og Melum og en sykkeltur i Ungarn etterfulgt av nysgjerrige dager i Budapest. Jeg er heldig.

Glad, lykkelig og forferdelig fornøyd over dager med lys og regn i nord. Nå hjem til mitt Telemark – gleder meg til sol på lårene.

20130723-093113.jpg

20130723-093030.jpgKategorier:Masteroppgave, Reiselitteratur, Skriverier

Stikkord:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: