Villskap må ikke tåles

Ny livssynskronikk publisert på bloggen: Om å kultivere de gode verdiene. Denne gangen om voldtekt som tema. Ikke relatert til livssynsproblematikk kanskje, men likevel så altomfattende at det jeg bare måtte skrive om det.  Noe må gjøres for å sikre byene våre – for å sikre livene våre.

Jeg tror ikke strengere straffer vil sørge for at voldtektene opphører, heller ikke mer politi/mer lys i gatene, eller utadrettet informasjon og opplæring i ukrenkelige verdier  i det offentlige – men jeg tror det vil være til hjelp. Jeg tror ikke vi skal tenke at lengre skjørt vil forandre enkelte menns kvinnesyn helt og holdent, heller ikke tror jeg at kvinner som har vært overstadig beruset selv har skyld i overgrep, men jeg tror det er fornuftig å sikre seg slik som situasjonen er. Vi må jobbe med ALLE deler av problematikken – SAMTIDIG. Vi må jobbe med verdisyn, menneskesyn og sikkerhet på alle nivå. Samfunnet må prioritere å bruke tid og penger på all form for forebygging og sikkerhet, altså foreta en klar økonomisk prioritering.  Faenskapen må rett og slett tas på alvor – NÅ!

Som jeg skriver: Ethvert menneskes verdi er ukrenkelig. En skal ikke voldtas uavhengig av hvordan en ter seg eller kler seg. Et nei er et nei om det kommer i miniskjørt eller ei. Den som begår en voldtekt, har all skyld.Kategorier:Livssyn

Stikkord:, , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: